Liity jäseneksi

Liittyminen

Jäseneksi liitytään ammattiosastoon.

Liittymislomakkeen saat työpaikkasi luottamusmieheltä, osaston toimistolta tai AKT:n www-sivulta http://www.akt.fi/liity-jaseneksi/

Jäsenmaksun perintä

Liittymislomake on samalla jäsenmaksun perintäsopimus. Täytä huolella kaikki kohdat ja pyydä työnantajaasi täyttämään se omalta osaltaan. Työnantaja pidättää jäsenmaksun palkastasi ja tilittää sen eteenpäin liitolle. Muista tarkistaa tilinauhastasi, että työnantaja myös perii jäsenmaksusi.

Mikäli työnantajasi ei peri jäsenmaksua tilistäsi, tulee sinun hoitaa jäsenmaksun maksaminen itse. Tällöin perintäsopimukseen ei tule työnantajan allekirjoitusta, mutta työpaikkatiedot tarvitaan.

Kun liittymislomake on käsetelty liiton jäsenrekisterissä, lähetetään sinulle jäsenmaksun maksamista varten kuukausikohtainen viitelista ja jäsenmaksutaulukko. Jäsenmaksu on maksettava kuukausittain.

Jäsenmaksun suuruus

Jäsenmaksun suuruus on 1,8 % bruttopalkasta.

Jäsenmaksua maksetaan kaikesta veronalaisesta palkkatulosta (myös lomapalkasta, lomarahasta/lomaltapaluurahasta), työnantajan maksamasta sairausajan palkasta ja muista vastaavista korvauksista sekä työttömyyskassa perii maksamistaan etuuksista.

Jäsenmaksua ei makseta KELA:n tai vakuutusyhtiön maksamista etuuksista.

Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen.

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.